Onze casa in Spanje

Geniet van Andalusie

feb
04

Malaga

Posted by Kevin
  • 600.000 inwoners, vanaf  Torrox Pueblo 51 KM. ( 40 minuten )

Málaga is de hoofdstad van de Costa del Sol en van de gelijknamige provincie. Het heeft zo’n 600.000 inwoners en wordt steeds meer een toeristische bestemming, bijvoorbeeld voor stedentrips. Het is een levendige stad met veel drukte, winkels en restaurants. Málaga staat niet bekend om zijn rijke historie, maar toch staan er met name in het oostelijke gedeelte van de stad diverse prachtige gebouwen. De stad heeft een belangrijke haven met naast het transport van goederen ook veel luxe cruiseschepen.www.museopicassomalaga.org
Vanwege de universiteit en de diverse taalscholen komen er veel jongeren naar Málaga. Vooral in de weekends en in de vakantieperiodes kun je hier heel goed uitgaan en het carnaval en de stadsfeesten van Málaga zijn beroemd in Spanje. Het strand van Málaga ligt aan de oostkant van de stad en wordt vooral door de eigen inwoners bezocht.

Een aanrader is de tuin van de Alcazaba, de oude burcht aan de oostkant van het centrum. Het heeft een groene tuin en overal stroomt water. Bovenaan de berg ligt het Castillo de Gibralfaro, een ruine van een Moors kasteel. Vanaf de Alcazaba kun je – met een beetje conditie – langs een ommuurd pad verder de heuvel op lopen.

Schilder Picasso is in Málaga geboren (hoewel hij hier op jonge leeftijd al weer wegtrok) en dit is iets waar de stad erg trots op is. Op de hoek van het Plaza de la Merced vind je in het geboortehuis van Picasso, tevens een museum gewijd aan de schilder. Málaga is in 2016 culturele hoofdstad van Europa.

• Heb je er een hekel aan een parkeerplaats te moeten zoeken (vanwege de siësta is het in de grote steden zeker 4 keer per dag spits…) parkeer dan direct in de parkeergarage bij Plaza de la Merced (bijna onder de burcht, vlak na de tunnel). Deze bevindt zich vlak in het centrum en is niet al te duur.

• Langs de snelweg – de ring die langs de noordelijke kant van Málaga loopt – zijn meerdere grote shopping malls te vinden. Handig als je voor de deur wilt parkeren. Neem wel een plattegrond mee, want de knooppunten van de snelweg zitten niet al te logisch in elkaar. De grote winkels houden meestal geen siësta.

• Zoals in veel grote steden kun je een toeristische ‘hop-on hop-off’ bustrip doen in Málaga met een rode open dubbeldekker. Onze ervaring: slecht te verstaan commentaar en weinig bijzonders. Het is wel handig om zonder uitputtende klimpartijen het hoger gelegen kasteel te bereiken, maar hier naartoe gaan ook gewone bussen en taxi’s.‘Finca de la Concepción’ . Sinds 1850 zijn hier allerlei exotische planten en palmen geplant die goed overleven in het warme klimaat van Andalusië. Tel. 0034 – 952 252 148, ’s maandags gesloten.

• Via het oostelijk deel van Málaga kun je de hoge berg bereiken die naast het centrum ligt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en je vindt hier een aantal restaurants waar je je aan een hapje en drankje tegoed kunt doen voor je aan de kronkelige terugtocht begint.

• Op 7 kilometer afstand van de stad ligt een botanische tuin, de

Malaga heeft een overdekte permanente markt van maandag t/m zaterdag en een vlooienmarkt op zondag.
Feria Malaga: midden Augustus

 

Bovenstaande teksten zijn afkomstig van de website Leveninandalusie.nl ©