Onze casa in Spanje

Geniet van Andalusie

feb
04

Omgeving

Posted by Kevin

 

Torrox is vanuit Malaga zowel via de snelweg als de kustweg te bereiken (leuk ritje). Het bestaat uit 2 delen, Torrox Costa en Torrox Pueblo. Hoewel het dorp zelf al best mooi en fraai gelegen is, wordt er een nieuw plein gemaakt. Op het plein(plaza) vind je enkele ijstentjes en kleine tapasbarretjes waar je wat kan borrelen en wat kunt eten.
In het dorp zijn weinig toeristen te vinden.

Torrox Costa is meer op toerisme gericht en heeft meer hoogbouw. Er wordt nog altijd veel gebouwd en er is al tijden sprake van de aanleg van een golfbaan. Ondanks het minder pittoreske karakter is de brede lange boulevard langs het strand best leuk om eens te bezoeken en in 2010 gerenoveerd.
Deze loopt vanaf de vuurtoren (met hiernaast enkele oude opgravingen van een Romeinse necropolis) tot aan het grote kleurrijke RIU hotel. In tegenstelling tot Nerja en Torrox Pueblo is Torrox Costa vrijwel geheel vlak hetgeen natuurlijk prettig is voor mensen die slecht ter been zijn. Waar het grootste deel van de toeristen in Nerja Engels is, kent Torrox veel Duitse gasten.

In een zijstraat van de boulevard vlak bij het RIU hotel (naast de tennisbanen) zit de Nederlandse Brasserie ‘010’ van de Rotterdamse eigenaar Michel. Voor wie de Nederlandse keuken niet wil missen, heeft hij ook haring, kroketten, gehaktballen,saté en heerlijke biefstuk.

                                    
In de bergen van Torrox ligt overigens een zeer bijzonder hotel L os Caracoles . De eigenaren hiervan hebben de loterij gewonnen en een hotel gebouwd met huisjes in de vorm van slakkenhuizen… Heel bijzonder!

Torrox en Nerja hebben officieel ‘het beste klimaat van Europa’
Costa del Sol

TORROX
Aantal inwoners 16.000
Hoogte boven zeeniveau (m) 12-145
Oppervlakte (km²) 51
Afstand vanaf Torrox (km)
Vliegveld Malaga  63
Strand  0-4
Golfbaan ‘Baviera Golf’  15
Ski Resort ‘Sierra Nevada’  114
Stadscentrum Malaga  49

 

Bovenstaande teksten zijn afkomstig van de website Leveninandalusie.nl ©